Könnyebben könnyebb

Könnyebben könnyebb

Az éhség elviseléséről

2022. szeptember 15. - agnessza

Mit tehetünk az éhség ellen?


1. Ne küzdjünk ellene! - ha várakoztunk már egy buszra a megállóban, valószínűleg láttuk a következő két embertípust: az egyik folyton az óráját nézi, applikáción követi hol jár a busz, toporog, hangosan sóhajtozik, esetleg szitkozódik az orra alatt vagy épp másokat mérgez a békétlen megjegyzéseivel. Míg a másik típus körülnéz, bámulja a felhőket, esetleg ellenőrzi a mobilján a levelezését, vagy csak számot vet magában felidézve az aznapi történéseket. Az egyikük küzd, a másikuk megbékélve a helyzettel próbálja a maximumot kihozni a jelen állapotból. Az éhség ellen sem érdemes küzdeni. Éhesnek lenni egy frusztrált állapot, de ezt a kellemetlenségből fakadó energiát be lehet csatornázni úgy is, hogy az épülésünkre szolgáljon. Ha már úgy is kellemetlenül érezzük magunkat a következő betervezett étkezésig, érdemes megcsinálni valami "nemszeretem" dolgot, amin egyszer úgyis túl kell esni. Pl: nálam ilyen a takarítás, a lomok kiválogatása vagy a következő időszak programjainak naptárban történő vezetése. De mindenkinek más mumusai vannak. Bárhogy is vesszük, ez két légy egy csapásra. Az éhségről kicsit elfelejtkezünk és a nem kívánatos kötelezettségeket is letudhatjuk.

307098671_399282305507181_2505337843841278407_n.jpg

306492099_502575215208629_208180739616823542_n.jpg
2. Harcoljunk szénsavval az éhség ellen! - persze nem cukros szénsavas üdítőt fogyasztva, de ott vannak az extra dús vizek vagy a zéró üdítők. A szénsav remekül béleli a gyomrot. Ráadásul sokszor valójában nem is éhesek vagyunk, hanem szörnyen szomjasak. Igyunk evés helyett, nagyszerű választás pl: a házi készítésű szörp, amiben csak tiszta gyümölcs van, a cukrot pedig teljesen mellőztük
3. Nassoljunk a megengedett dolgok listájáról! - Itt 40 ételt ajánlanak, melyek fogyasztása segít a zsírégetésben. A cikk a tudományos háttérrel is foglalkozik, igényes olvasmány: https://hu.streamerium.com/40-best-ever-fat-burning-foods 

306870393_576726867576987_512575988358352822_n.png
4. Foglaljuk el magunkat! - Számtalanszor előfordul, hogy éhséget érzünk, de valójában azért vagyunk feszültek, mert unatkozunk, vagy mert olyasmit kell csinálnunk, ami nagyon nem akaródzik - erre egyszerű a  megoldás. Új hobbi kell, vagy poroljunk le egy régit! A lényeg az, hogy élvezzük és boldogsághormonok szabaduljanak fel ellensúlyozva a jóllakottság hiányát.
5. Kövessük Hippolyt tanácsát: "Együnk hagymát hagymával!" - Ha nem is így, de a hagyma igazán jó éhségcsillapító. Gyors, bűnözésmentes telítettséget okoz. Pl: A lila hagyma kellemes mártogatósokkal és többféle zöldséggel, különösen uborkával, ami kellemes semleges ellenpont a hagymához. Az újhagyma bármilyen salátában beválhat. De a fokhagyma is színt vihet néhány diétás ételbe.
6. Ne féljünk a csípőstől sem! - Éljen a chili, a bors és a torma! Megduplázhatjuk velük a bevitt táplálék jóllakatási indexét. Persze csak annak ajánlott, aki szereti és bírja. Viszont sokat segít, így kis mennyiségben és tejjel felszerelkezve talán bárki tehet vele próbát. Az én kedvencem most a sriracha, egy extra erős thai chiliszósz. Pikáns, de nem repít az egekbe. Viszont van egyedi íze a csípésen felül.
Bónusz tipp: Amikor éhesnek érezzük magunkat, sokszor szeretethiányosak vagyunk. Ezt viszont az étkezés során felszabaduló hormonokon kívül máshonnan is pótolhatjuk. Bújjunk oda a párunkhoz és kérjünk tőle extra törődést!

A bejegyzés trackback címe:

https://fogyjunkkreativan.blog.hu/api/trackback/id/tr2117931863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása